/ diensten

Lichtmakers biedt een diversiteit aan diensten. Veel van deze diensten zijn verweven in het ontwerp- of adviestraject. We werken indien gewenst ook in deeltrajecten of losse diensten zoals het doen van lichtberekingen, het maken visualisaties of het programmeren van lichtstuursystemen.

 

 

. lichtontwerp

. lichtadvies

Lichtmakers ontwerpt van concept tot realisatie. Omdat licht direct invloed heeft op onze waarneming en daarmee op onze hele omgeving, werken wij graag samen met alle partijen in het proces.

Een lichtontwerp resulteert altijd in een  uitvoerbaar plan dat binnen de gestelde eisen en budget te realiseren is.

. technische detaillering

Naast het verzorgen van een ontwerptraject biedt Lichtmakers ook lichtadvies. In het grote aanbod van verlichting is steeds meer mogelijk en is kwaliteit soms moeilijk te bepalen. Wij kunnen adviseren over de kwaliteit en de toepassing van verlichting. Vragen over bijvoorbeeld kleurweergave-index (CRI), levensduur, hinderlijke verblinding en flicker kunnen in een lichtadvies worden beantwoord. Ook adviseren en ontwerpen wij lichtmanagament en lichtstuursystemen.

Lichtmakers kan de technische detaillering van een project uitwerken. Het opstellen van technische detailtekeningen, stuurschema's en mast-configuraties zijn voorbeelden van technische detaillering waarmee een project tot uitvoer wordt gebracht.

. training

. lichtsturing en programmeren

Lichtsturing wordt steeds belangrijker. Verlichting kan tegenwoordig niet alleen dimmen, maar ook van kleurtemperatuur of kleur veranderen. Het werken met opgeslagen lichtbeelden, sènes, wordt steeds gebruikelijker en benut de mogelijkheden van verlichting te volle.

Lichtmakers adviseert en ontwerpt en programmeert lichtstuursystemen als DALI, DMX en Casambi.

Omdat licht een vak en een passie is, verzorgt Lichtmakers ook incompany trainingen op maat. Onderwerpen als basis verlichtingskunde, LED, visualiseren en ontwerpen en gebruik van Dialux, kunnen in de vorm van een maatwerk cursus worden gegegven.

Lichtmakers 2019
Lichtmakers 2019
Lichtmakers 2019